Jongeren hebben vaak een ongezond voedingspatroon. Vooral rond de leeftijd van 12 jaar worden eetgewoonten ongezonder. Het is belangrijk om jongeren op deze leeftijd bewust te maken over hun eetgewoonten en -gedrag. Dit is van invloed op voedselkeuzes op latere leeftijd. Ondanks dat dit belangrijk is om te doen, wordt dit nog niet op veel scholen gedaan. Hier wil ik verandering in brengen!

Een gezond voedingspatroon zorgt voor hogere productiviteit en concentratie en draagt bij aan het verminderen of voorkomen van verschillende aandoeningen, zoals overgewicht en diabetes.


Door op jonge leeftijd aandacht te besteden aan gezonde voeding, kan voorkomen worden dat een ongezonde leefstijl een gewoonte wordt.

 

1. Gezonde schoolkantine
De omgeving van scholieren speelt een grote rol bij het krijgen van een gezonde leefstijl. Daarom is het belangrijk dat de school een ‘gezonde plek’ wordt. Want júíst een school moet toch het gezonde voorbeeld geven? De schoolkantine is het middelpunt in de school op het gebied van voeding. Het aanbod wordt aangepakt en zoveel mogelijk gezonder gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met de wensen en behoeften van de scholieren.

 

Hoe gezond is jouw school?

Doe de TEST!

 

2.Voedingslessen
Naast een gezonde omgeving is een hoge betrokkenheid door de scholieren van belang. Door middel van voedingslessen wordt op een interactieve manier de kennis vergroot en bewustwording gecreëerd bij de scholieren. Tijdens de lessen wordt ingegaan op gezonde voeding in het algemeen, maar ook op hoe je nu het beste uit jezelf kunt halen en lekker in je vel kunt zitten. Met verschillende tips kunnen de scholieren ook thuis aan de slag.


3.Individuele consulten

Als laatste is het belangrijk om scholieren die vragen of een extra steuntje in de rug nodig hebben bij het veranderen van hun voedingspatroon, een advies op maat te bieden. Aan de hand van individuele consulten, krijgen scholieren handvatten om hun eigen voedingspatroon te verbeteren en help ik ze op weg naar een samen gesteld doel.


Een gezonde leefstijl begint met een positief zelfbeeld.

 

De interventies worden aangeboden in 3 verschillende pakketten:

 

Interesse? Vraag hier meer informatie of een offerte aan.